Locaties

De Elautprijs 2019 vindt plaats in Brugge.

Alle details over de locaties voor het wetenschappelijk programma en avondprogramma, en hun bereikbaarheid ontdekt u hieronder.

Elautpijs 2019:
een initiatief van
logo bvu
Urologisch Centrum Noord West-Vlaanderen

Wetenschappelijk programma

Congrescentrum Site Oud Sint-Jan
Zonnekemeers
8000 Brugge

Site Oud Sint-Jan bevindt zich in het hart van Brugge waar je de tastbare aanwezigheid van de rijke geschiedenis van Brugge bewondert. De karakteristieken van de stad en al het aangename van het leven komen hier samen: kunst en cultuur, stijlvolle ontmoetings- en feestruimtes en ruime terrassen met sprookjesachtig uitzicht op de reitjes, de kanalen van de stad.

Op deze site wandel je in de gangen van één van Europa’s eerste ziekenhuizen. Later werd er ook het negentiende-eeuwse Sint-Janshospitaal opgetrokken met zijn grote, gemeenschappelijke ziekenzalen. Deze ruimtes werden na de sluiting van het ziekenhuis in 1976 gerestaureerd en maken sinds 1989 deel uit van het congres- en evenementencentrum Site Oud Sint-Jan. 

De site is vlot bereikbaar. U kan parkeren kan in Parking Oud Sint-Jan of in één van de andere parkings in de buurt

Oud Sint-Jan Brugge
Oud Sint-Jan Brugge

Uitreiking Professor Elautprijs 2019

De raadzaal van het Provinciaal Hof, het unieke decor voor de prijsuitreiking
Markt 3
8000 Brugge

Het Provinciaal Hof is de voormalige zetel van het provinciebestuur van West-Vlaanderen. Dit neogotisch gebouw op de Grote Markt dateert van 1891. De imposante gevel refereert naar de gotische gevel van het Brugse stadhuis en het huis van de heren van Gruuthuse. Het interieur is minstens even indrukwekkend: natuurstenen deurlijsten en trappenhal, eikenhouten balkenzoldering, glasramen en smeedwerk, onder andere van de hand van de vader en zoon Pickery en Jules Dobbelaere en andere grootmeesters. 

Het provinciaal hof ligt op een boogscheut van de site Oud Sint-Jan.


provinciaal hof brugge

Avondprogramma

Forum 6: unieke locatie met uitzicht op de historische binnenstad van Brugge

't Zand 34 
8000 Brugge

In het Concertgebouw vertoef je in het culturele hart van Brugge. Het gebouw werd opgericht voor Brugge 2002 Culturele hoofdstad van Europa. Met de permanente openstelling van het gebouw en een rijke waaier aan interdisciplinaire activiteiten, is het een plek voor literatuur, architectuur, beeldende kunst en klankkunst.

Forum 6, op de zesde verdieping van het Concertgebouw, biedt een uniek uitzicht op de historische binnenstad van Brugge. ’s Avonds zorgen de verlichte torens van deze werelderfgoedstad voor een adembenemend panorama. Op deze sublieme locatie, kan u genieten van uw diner.

Forum 6 is dankzij de centrale ligging in het centrum van Brugge makkelijk bereikbaar.  


concertgebouw brugge
Forum 6