Abstracts 2024

Elautprijs – zaterdag 1 juni 2024

Ben je assistent, en hebt u uw abstract nog niet ingediend, dan kunt u dit nog doen tot uiterlijk 1 april 2024. De reglementen voor de Elautprijs zijn als volgt:

 

 1. Er is plaats voor maximum 12 mondelinge podiumpresentaties (9 klinische en 3 wetenschappelijke): 10 min presentatie en 5 min discussie.
 2. Tevens is er plaats voor maximum 10 mondelinge posterpresentaties: 3 min presentatie en 3 min discussie.
 3. De prijzen voor de klinische en wetenschappelijke laureaten blijven dezelfde als vorige jaren: eerste (1.500 €), tweede (1.000 €) en derde (500 €) klinische prijs en eerste (1.500 €) wetenschappelijke prijs.
 4. Er is eveneens een prijs voorzien voor de beste posterpresentatie (250 €).
 5. PhD studenten kunnen tijdens hun PhD opleiding slechts 1x deelnemen aan de Elautprijs met als onderwerp van hun abstract hun PhD onderwerp.

 

Hoe kan je jouw project indienen:

 

 1. Je stuurt uiterlijk tegen 1 april 2024, middernacht, jouw volledige abstract (titel, auteurs, doelstelling, materiaal en methoden, resultaten en conclusie) enkel en alleen naar marjan.waterloos@mijnziekenhuis.beAbstracts die later dan deze datum ingediend worden, zullen niet worden weerhouden.
 2. Het abstract past op één A4 pagina. Maximum één tabel of één figuur is toegestaan. Het abstract wordt in het Nederlands opgesteld.
 3. Indien het een studie op mensen of dieren betreft is goedkeuring van het ethisch comité vereist. Dit dient vermeld te worden in het abstract.
 4. Je vermeldt duidelijk waarvoor het abstract mee zal doen:
  • PODIUM klinisch
  • PODIUM wetenschappelijk
  • POSTER

 

Opgepast!

 

 • Podium-abstracts worden niet geselecteerd op ‘first come first serve’ basis. De selectie gebeurt door een geblindeerde jury. De deadline voor het indienen van een abstract is 1 april 2024 middernacht.
 • Indien jouw podium-abstract niet geselecteerd werd door de jury, kan het nog meedoen bij de posters als daar nog plaats is.
 • We aanvaarden slechts één abstract per indiener.
 • Gewicht puntentelling : 2/3 mondelinge presentatie en 1/3 schriftelijke proef.
 • Procedure bij ex aequo : behaalde punten voor de criteria in mondelinge gedeelte zijn bepalend.

 

 

Je kunt ook meedingen naar de BVU Grants (2 Grants van elk 2.500 €). Het reglement voor de BVU Grants vind je in bijlage.

 

Daarnaast vestigen we ook de aandacht op de terugkompresentaties voor de Grant Nominees van vorig jaar.

 

De deadline voor het indienen van de aanvraag voor de BVU Grants is ook 1 april 2024, middernacht.