Winnaars 2024

Elautprijs – zaterdag 1 juni 2024

GRANT €2.500

BRECHT CHYS
Onderzoek naar prognostische en voorspellende factoren van respons op immunotherapie in gemetastaseerd blaascarcinoom.

Brecht Chys (30) vatte zijn studies geneeskunde aan te Kortrijk (KULAK) om vervolgens door te stromen naar Leuven (KULeuven). Zijn enthousiasme voor de urologie heeft hij meegekregen van Dr. B. Bamelis en Dr. N. Verleyen te Ieper, waar hij later zou terugkeren voor zijn truncus communis. Momenteel rondt hij zijn opleiding af als laatste jaar ASO in het UZLeuven waarna hij een fellowship onco-urologie zal volgen in het CHU de Québec-université Laval onder supervisie van Prof. Dr. P. Toren. Zijn voornaamste interesses gaan uit naar endo– & onco-urologie. Brecht is tevens actief als secretaris van de urologische assistentenverenging ESRU.

KLINISCHE PRIJS €1.500

KIM PAUWAERT
Incidentie van UWI na ambulante DJ extractie: zijn we op goede weg?

Kim Pauwaert is geboren en getogen in West-Vlaanderen en ging geneeskunde studeren aan de Universiteit Gent. Ze startte aan haar opleiding met een wetenschappelijk traject dat leidde tot het behalen van een PhD omtrent de impact van menopause op het ontstaan van nycturie. Momenteel is zij werkzaam in het UZ Gent. In haar vrije tijd houdt zij van reizen, koken en sporten

KLINISCHE PRIJS €1.000

EDUARD ROUSSEL
De impact van complete chirurgische metastasectomie op overleving bij gemetastaseerd renaal cel carcinoom

Eduard Roussel behaalde zijn doctoraat aan de KU Leuven met als onderwerp patiënt selectiestrategieën doorheen het ziektespectrum van renaal cel carcinoom. Hij is momenteel werkzaam als assistent in het UZ Leuven.

KLINISCHE PRIJS €500

LORE ASPESLAGH
Herstel van parastomale hernia na Bricker derivatie: retrospectieve analyse van risico op recidief en complicaties

Lore Aspeslagh groeide op in het West-Vlaamse Varsenare en studeerde geneeskunde aan de universiteit Gent. Haar vervolgopleiding urologie vond plaats in het AZ Maria Middelares te Gent, het AZ Sint-Jan te Brugge en als laatstejaars assistente urologie is zij momenteel werkzaam in het UZ Gent. Doorzettingsvermogen toont zij ook op sportief vlak, met een trektocht naar Mount Everest base camp en finish in de marathon van Gent als meest recente prestaties.

POSTER €250

SIEMEN HERROELEN
Lead plaatsing bij sacrale neuromodulatie: S3 versus S4

Ik ben een 2e jaars-assistent in mijn wetenschapstraject in het UZA. Buiten mijn werk ben ik een enthousiaste voetballiefhebber die graag tijd doorbrengt met vrienden in de sportclub of op café.