Winnaars 2023

Elautprijs – zaterdag 10 juni 2023

GRANT €2.500

JOLIEN VAN DER JEUGT
MINUS-trial: Multicentric Study on Infections of the Urinary Tract After Stent Removal

Jolien Van der Jeugt (33) studeerde in 2017 magna cum laude af aan de Universiteit Gent. Sindsdien doorliep ze een rijk urologisch parcours, waardoor ze zich kon ontwikkelen tot algemeen uroloog. Binnen de urologie gaat haar interesse voornamelijk uit naar endo-urologie, pediatrische urologie en uro-oncologie. Deze passies stimuleerden haar om na afstuderen een fellowship endo-urologie aan te gaan bij Prof. Dr. Cepeda aan het RHUH, Valladolid.

GRANT €2.500

LAURENS WEYNANTS
Kunnen we met behulp van het InterStimTM neuromodulatiesysteem efficiënte mictie bekomen bij dwarslesiepatiënten met een neurogene blaas die in het verleden werden behandeld met een sacrale, dorsale rhizotomie?

Ik ben Laurens Weynants, laatste jaar assistent urologie met een bijzondere interesse in de functionele urologie. Momenteel ben ik werkzaam in het universitair ziekenhuis in Gent. Volgend jaar verhuis ik naar Maastricht voor een bijkomend specialisatiejaar. Ik ben ambitieus en hardwerkend, niet alleen in de urologie maar ook in de sport. Tennissen doe ik al jaren op het hoogste nationale niveau.

KLINISCHE PRIJS €1.500

WESLEY VERLA
Transperineale MRI fusiebiopsies van de prostaat: een exploratief onderzoek naar de predictieve waarde van PIRADS 3, 4 en 5 letsels en naar de toegevoegde waarde van systematische biopsies naast de gerichte biopsies.

Wesley Verla is geboren en getogen in Knokke-Heist waar hij zijn lagere en middelbare school afmaakte. Nadien ging hij geneeskunde studeren aan de Universiteit van Gent en begon hij aan de opleiding urologie via diezelfde universiteit. Hij vatte zijn traject aan met een doctoraat omtrent urethrareconstructies voor mannen met plasbuisvernauwingen, dit onder leiding van prof. dr. Nicolaas Lumen. Intussen is hij bezig met de algemene opleiding urologie en op heden terug te vinden in AZ Maria Middelares.

KLINISCHE PRIJS €1.000

EDUARD ROUSSEL – KLINISCH
Active surveillance voor kleine niertumoren: Less is more

Eduard Roussel behaalde zijn doctoraat aan de KU Leuven met als onderwerp patiënt selectiestrategieën doorheen het ziektespectrum van renaal cel carcinoom. Hij is momenteel werkzaam als assistent in het OLV ziekenhuis in Aalst.

KLINISCHE PRIJS €500

UROS MILENKOVIC
Predictors of Recurrence After Metastasis-directed Therapy in Oligorecurrent Prostate Cancer Following Radical Prostatectomy

Ik ben sinds augustus 2016 assistent urologie in opleiding. Tijdens mijn PhD-traject heb ik onderzoek gedaan naar de ziekte van Peyronie, waarbij ik patiënt-gederiveerde fibroblasten, dierenmodellen en sequencing-technologie heb gebruikt om de pathofysiologie en nieuwe behandelingsopties te onderzoeken. Mijn doctoraatsthesis heb ik in juni 2019 afgerond. Daarnaast ben ik actief geweest in de wetenschappelijke commissies van zowel de Europese als internationale verenigingen voor seksuologie (ESSM en ISSM), en ik ben al 4 jaar Junior Associate bij het EAU Guidelines Panel van Male Sexual and Reproductive Health.

Vanaf augustus 2019 ben ik begonnen aan mijn klinisch traject, eerst 2 jaar in AZ Delta te Roeselare en daarna in UZ Leuven. Momenteel werk ik in het AZ Groeninge te Kortrijk tot en met 2024.

Wetenschappelijke prijs €1.500

PIETER DE BACKER 
Intra-operatieve A.I. ondersteuning tijdens partiële nefrectomie: automatische weefselinterpretatie en fase-analyse als mijlpalen richting autonome navigatie

Pieter De Backer vatte zijn studies geneeskunde aan na zijn opleiding tot burgerlijk ingenieur en een korte stop in de automatisatie-industrie. Vervolgens begon hij zijn specialisatie tot uroloog in OLV Aalst, AZ Sint-Blasius en op heden UZ Gent. Tijdens de studies geneeskunde startte hij zijn onderzoek naar patiëntspecifieke 3D modellering en video-analyse door middel van artificiële intelligentie, met een specifieke focus op nierchirurgie. Hij finaliseert op heden zijn doctoraat hierover in samenwerking met Orsi Academy, trainingsinstituut voor minimaal invasieve chirurgie te Melle.

POSTER €250

SAM TILBORGHS 
De zoektocht naar beïnvloeding van het autonome zenuwstelsel via perifere zenuwstimulatie

Als geboren en getogen Antwerpenaar momenteel actief als ASO te UZA. In het weekend kan je me vinden in de buurt van een voetbalveld of op restaurant met vrienden.