Sprekers

Elautprijs – zaterdag 1 juni 2024

DRIES VANDENDRIESSCHE – KLINISCH
Heelkundige en oncologische uitkomsten na radicale nefrectomie en tumorthrombectomie: een retrospectieve analyse.

Ik ben Dries Vandendriessche. Laatstejaars assistent urologie aan de universiteit van Gent. Mijn naam heb ik niet gekozen, maar urologie wel.

Gedrevenheid, doorzetting en gemeend enthousiasme typeren mij het beste.

 

“Succes is het vermogen om keer op keer te falen zonder daarbij je enthousiasme te verliezen.” – Winston Churchill

LISA MORIS – KLINISCH
Kritische evaluatie van de implementatie van een perioperatief gestandaardiseerd zorgpad voor patiënten met radicale cystectomie met robotondersteuning

Lisa Moris is momenteel laatste jaars assistent urologie aan de Universitaire Ziekenhuizen Leuven na het afronden van haar medische opleiding in 2016 (KU Leuven). Ze behaalde haar doctoraat over “Klinische en preklinische studies van modulatoren van hoog-risico prostaatkanker met metastatisch potentieel” in 2022. Momenteel verdiept ze zich vooral in functionele urologie en is is ze binnen de EAU guideline office actief als senior associate voor de FLUTS en MLUTS guideline panels, waar ze meewerkt aan het opstellen van de richtlijnen en systematische reviews.

Buiten het werk heeft ze een voorliefde voor sporten met voornamelijk lopen en fietsen. Haar ultieme doel is het finishen van een IRONMAN 70.3. Momenteel verdiept ze zich in de vinologie via WSET, liefst met een gekoelde pinot noir in de hand.

LORE ASPESLAGH – KLINISCH
Herstel van parastomale hernia na Bricker derivatie: retrospectieve analyse van risico op recidief en complicaties

Lore Aspeslagh groeide op in het West-Vlaamse Varsenare en studeerde geneeskunde aan de universiteit Gent. Haar vervolgopleiding urologie vond plaats in het AZ Maria Middelares te Gent, het AZ Sint-Jan te Brugge en als laatstejaars assistente urologie is zij momenteel werkzaam in het UZ Gent. Doorzettingsvermogen toont zij ook op sportief vlak, met een trektocht naar Mount Everest base camp en finish in de marathon van Gent als meest recente prestaties.

BRECHT CHYS – KLINISCH
De prospectieve waarde van fitheid analyses op algehele overleving bij nieuw gediagnosticeerde prostaatkanker in de geriatrische populatie: een lange termijn, multicenter analyse.

Brecht Chys (30) vatte zijn studies geneeskunde aan te Kortrijk (KULAK) om vervolgens door te stromen naar Leuven (KULeuven). Zijn enthousiasme voor de urologie heeft hij meegekregen van Dr. B. Bamelis en Dr. N. Verleyen te Ieper, waar hij later zou terugkeren voor zijn truncus communis. Momenteel rondt hij zijn opleiding af als laatste jaar ASO in het UZLeuven waarna hij een fellowship onco-urologie zal volgen in het CHU de Québec-université Laval onder supervisie van Prof. Dr. P. Toren. Zijn voornaamste interesses gaan uit naar endo– & onco-urologie. Brecht is tevens actief als secretaris van de urologische assistentenverenging ESRU.

KIM PAUWAERT – KLINISCH
Het cruciale microklimaat van moleculaire veranderingen in hoog-risico prostaatkanker na behandelingen met ADT of ADT+apalutamide: meer dan enkel tumorcellen

Kim Pauwaert is geboren en getogen in West-Vlaanderen en ging geneeskunde studeren aan de Universiteit Gent. Ze startte aan haar opleiding met een wetenschappelijk traject dat leidde tot het behalen van een PhD omtrent de impact van menopause op het ontstaan van nycturie. Momenteel is zij werkzaam in het UZ Gent. 

In haar vrije tijd houdt zij van reizen, koken en sporten. 

ALEXANDER GIESEN – KLINISCH
Drie jaar oncologische en levenskwaliteit uitkomsten van de gerandomiseerde fase 2 ARNEO studie: neoadjuvante degarelix met of zonder apalutamide voor radicale chirugie in hoog-risico prostaatkanker
MANU JORIS – KLINISCH
Prospectieve studie ter vergelijking van de resultaten van een transurethrale resectie van een blaastumor met wit licht, met SPECTRA A en SPECTRA B (Karl Storz) en blauw licht na instillatie met hexaminolevulinezuur.

Ik ben Manu Joris, 5e jaars assistent urologie. Momenteel ben ik werkzaam in het AZ KLINA in Brasschaat. Volgend academiejaar verhuis ik terug naar Leuven om daar het laatste jaar aan te vatten. In mijn vrije tijd geniet ik van lekker eten in goed gezelschap of kan je met vinden op de fiets of op het water.

EDUARD ROUSSEL – KLINISCH
De impact van complete chirurgische metastasectomie op overleving bij gemetastaseerd renaal cel carcinoom

Eduard Roussel behaalde zijn doctoraat aan de KU Leuven met als onderwerp patiënt selectiestrategieën doorheen het ziektespectrum van renaal cel carcinoom. Hij is momenteel werkzaam als assistent in het UZ Leuven.

GILIAM MARCH – KLINISCH
Retrospectieve analyse van drie chirurgische technieken voor benigne prostaathyperplasie: open, M-TURP en HoLEP – Survival of the Fittest

Giliam March (24) studeerde in 2023 af aan de KU Leuven en startte op 1 oktober 2023 aan zijn truncus communis Heelkunde in het Jan Yperman Ziekenhuis. Hij zal zijn vervolgopleiding in de Urologie verderzetten in Ieper, Leuven en Kortrijk. Als échte Bruggeling met Britse roots, heeft hij in ieder geval geen problemen met de taalbarrière in de Westhoek. Waar hij als kind vooral op het hockeyveld te vinden was, spendeert hij zijn vrije tijd nu ook graag op de golfbaan. Tot slot is hij ook een echte fijnproever met een passie voor koken, bakken en culinair eten.

WESLEY VERLA – KLINISCH
Robotgeassisteerde T-plastie voor recurrente blaashalsscleroses: beschrijving van de chirurgische techniek en een eerste rapportering van de chirurgische uitkomsten

Geboren en getogen in Knokke-Heist, kinderencyclopedie gekregen als kind, geïnteresseerd geraakt in het menselijk lichaam, geneeskunde gaan studeren in Gent, veel plezier gemaakt, ook afgestudeerd naderhand, finaal gekozen voor de beste specialisatie die er is en intussen aanbeland in mijn zesde jaar loodgietersopleiding.

MARIE-HÉLÈNE VINCKIER – KLINISCH
Chirurgie voor gelokaliseerd ISUP graad 5 prostaatkanker op biopsie: Wat kan de patiënt verwachten?

Ik ben Marie-Hélène Vinckier, een enthousiaste en goedlachse West-Vlaming. Na mijn truncus communis in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper, vervolgde ik mijn weg als assistent in het AZ Sint-Blasius te Dendermonde. Momenteel ben ik 5e jaars assistente in het OLV Aalst. Ik ben leergierig, gedreven en heb een specifieke interesse in de onco- en  endo-urologie.

JORIS VANGENEUGDEN – KLINISCH
Robot-geassisteerde behandeling van uretercomplicaties bij niertransplantatie patiënten: een zeer succesvolle optie

Joris Vangeneugden studeerde af als arts in 2021 aan de Universiteit Gent, waarna hij begon aan zijn specialisatie in de urologie. Momenteel is hij actief in het UZ Gent, waar hij sinds 2023 zijn assistentschap (met momenteel een focus op de onco-urologie) combineert met een doctoraat omtrent de robotische behandeling van nierkanker en het gebruik van 3D nierperfusiemodellen. 

MANON DE LOOF – KLINISCH
MET: meesterzet of tijdverlet

Opnieuw op Elautprijs,
met klein hartje en adductoren gekruist
weliswaar met groot enthousiasme
en vleugje pittigheid gekruid
opblaaskajak, camper en goed compagnie
in de hand een fles wijn
ter preventie van anurie
triatlon & graag door vrienden omringd
bon vivant pur sang,
en meestal goed gezind
Een goeie babbel met tevree patiënt
en wijze raad van enthousiast docent
geen avance, het is geschied
dit jolig ambitieus vuur is ontstoken
en het miezert helemaal niet

 

Manon De Loof, 30 jaar
naast 5e jaars assistent urologie, sportief & avontuurlijk levensgenieter

CHARLOTTE SLOTS – POSTER
Een predictief model voor de detectie van klinisch significant prostaatcarcinoom gebaseerd op MRI-bevindingen in combinatie met klinische parameters in een lokale Vlaamse patiëntencohorte.

Op heden zit ik in mijn 5e opleidingsjaar voor de specialisatie tot Uroloog. Hierbij vind je mij momenteel in het AZ Maria Middelares te Gent en AZ Sint Vincentius te Deinze. Volgend jaar start mijn laatste jaar in het UZ Gent. Als ik niet in het ziekenhuis ben, ga ik er op uit met vrienden en spendeer ik tijd met mijn gezin in onze thuisstad Kortrijk.

ANOUK DE DOBBELEER – POSTER
De combinatie van stereotactische radiotherapie en chirurgische metastasectomie in gemetastaseerd chromofoob renaal celcarcinoom: een case-report.

Ik ben Anouk De Dobbeleer, 27 jaar oud en kom uit de omstreken van Mechelen.

Ik ben 4e jaars assistent. Ik woon in Brussel en werk daar momenteel in de Europaziekenhuizen. 

SIEMEN HERROELEN – POSTER
Lead plaatsing bij sacrale neuromodulatie: S3 versus S4

Ik ben een 2e jaars-assistent in mijn wetenschapstraject in het UZA. Buiten mijn werk ben ik een enthousiaste voetballiefhebber die graag tijd doorbrengt met vrienden in de sportclub of op café.

JOREN VANTHOOR – POSTER
Succesratio van repetitieve ESWL-sessies in de behandeling van urolithiasis: een retrospectieve, multicentrische studie

Ik ben Joren Vanthoor, een trotse Limburger en Genkenaar. Voor mijn opleiding geneeskunde ben ik naar Leuven getrokken, om daar nadien ook de specialisatie urologie aan te vatten. Momenteel ben ik bezig aan mijn laatste opleidingsjaar in het UZ Leuven. Mijn bijzondere interesse gaat uit naar endo-urologie. In mijn vrije tijd ben ik een fervent sporter en sociaal actief.

ELLEN COLLIER – POSTER
A retrospective, single-center safety audit of the Altis® single incision sling in the surgical treatment for female stress urinary incontinence.

Ik heet Ellen Collier, ben 28 jaar en vervolledig momenteel mijn 5deopleidingsjaar tot urologe in AZ Maria Middelares te Gent. Dit onderzoekmogen voorstellen op de Elautprijs is de kers op de taart.

Verder ben ik geboren en getogen in het prachtige Tervuren, gelegen aan de rand van Brussel en omgeven door het Zoniënwoud. Buiten het ziekenhuis geniet ik enorm van hardlopen en koersfietsen doorheen deze mooie streek, uiteraard aangevuld met een terrasje nadien.  

JASPER CORNETTE – POSTER
RealPulse® Thulium:YAG vs. Holmium:YAG enucleatie van de prostaat: andere laser, zelfde oucome?

Ik ben Jasper, laatstejaars assistent urologie in het OLV Aalst ziekenhuis. Mijn opleiding deed ik via de UGent en ben een typische West-Vlaming die in Gent is blijven plakken. Daarnaast hou ik van fietsen en avontuurlijk reizen.

ANDRIES VAN HUELE – POSTER
“The best of both worlds”: Een hybride aanpak met autoloog en synthetisch materiaal voor de chirurgische behandeling van stressincontinentie

Ik ben Andries Van Huele, assistent Urologie via de Universiteit Gent. Mijn stagetraject begon in het ASZ Aalst (Dr. B. Rappe) met een specialisatiejaar in urologie. Vervolgens heb ik twee jaar algemene heelkunde gedaan aan het AZ St.-Jan Brugge (Dr. B. Dillemans). In mijn vierde en vijfde jaar heb ik mijn specialisatie in de urologie voortgezet aan de Kliniek voor Urologie (Hasselt, Heusden, St-Truiden, Tongeren, onder Prof. Dr. K. Van Renterghem). Momenteel ben ik bezig met mijn laatste jaar aan het UZ Gent onder leiding van Prof. Dr. K. Everaert. Ik heb diverse wetenschappelijke publicaties geschreven, overwegend over erectie- en sfincterprothesen. Mijn interessegebied gaat voornamelijk uit naar endo- en functionele urologie.

BRECHT CHYS – BVU GRANT
Onderzoek naar prognostische en voorspellende factoren van respons op immunotherapie in gemetastaseerd blaascarcinoom.

Brecht Chys (30) vatte zijn studies geneeskunde aan te Kortrijk (KULAK) om vervolgens door te stromen naar Leuven (KULeuven). Zijn enthousiasme voor de urologie heeft hij meegekregen van Dr. B. Bamelis en Dr. N. Verleyen te Ieper, waar hij later zou terugkeren voor zijn truncus communis. Momenteel rondt hij zijn opleiding af als laatste jaar ASO in het UZLeuven waarna hij een fellowship onco-urologie zal volgen in het CHU de Québec-université Laval onder supervisie van Prof. Dr. P. Toren. Zijn voornaamste interesses gaan uit naar endo– & onco-urologie. Brecht is tevens actief als secretaris van de urologische assistentenverenging ESRU.

LAURENS WYNANTS – BVU TERUGKOMPRESTATIE
Kunnen we met behulp van het InterStimTM neuromodulatiesysteem efficiënte mictie bekomen bij dwarslesiepatiënten met een neurogene blaas die in het verleden werden behandeld met een sacrale, dorsale rhizotomie?

Mijn naam is Laurens Weynants, geboren en getogen in Gent. Vorig jaar ben ik afgestudeerd als uroloog aan de Universiteit Gent. Mijn bijzondere interesse ligt in de functionele en reconstructieve urologie. Om mijn expertise op dit gebied verder te ontwikkelen, heb ik het afgelopen jaar een fellowship gevolgd in Maastricht en Utrecht. Mijn toewijding en ambitie zijn zichtbaar in zowel mijn professionele werk als mijn passie voor tennis, waar ik nog steeds op het hoogste nationale niveau speel.